30.1.15

Monipuolinen suomenlampaan villa

Suomenlampaan villa on mahtava ja monipuolinen käsitöiden raaka-aine. Se sopii niin neuletöihin, huovuttamiseen, virkkaamiseen kuin askarteluunkin. Alla olevissa kuvissa käsitöihin on käytetty tilan omia, luonnonvärisiä lankoja. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana.



Pesukonehuovutetut tumput on kudottu luonnonmustasta 100% villalangasta suuren suurina 4 koon puikoilla ja huovutettu pesukoneessa 40 asteen ohjelmalla muutaman pikkupyyhkeen kanssa. Tumput muotoiltiin kosteana ja kuivatettiin tasolla. Viimeiseksi niihin tehtiin teollisten villalankojen jämistä ja muovihelmestä sudenkorentokirjailu.  



Voiko villasukkia olla liikaa?



Pikkupojan takin ohje on maksullinen ohje Ravelrysta, lankana 100% luonnonmusta 3-säikeinen karstalanka. Takki on kudottu pääntieltä helmaan yhtenä kappaleena pyöröpuikoilla. Tilalankojen texin määritteleminen on eräkohtaista eivätkä kehräämöt pysty niitä pieniin eriin määrittelemään. Tilalangoille saa helposti etsittyä ohjeita kun neuloo ensin langasta oman käsialansa mukaisen mallitilkun ja vertaa saatuja rivi- ja silmukkamääriä ohjeiden tietoihin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti