17.8.16

Niko ja Niilo myynnissä

Myydään Niko ja Niilo. Nämä ruskeiden vanhempien ruskeat pässipojat ovat linjaa 23, apr-kelpoisia ja katraasta jossa mv1, sc2 eikä orfin oireita ole ollut. Pässit ovat laiduntaneet 21.5. lähtien ja ovat sen jälkeen kasvaneet pelkällä laitumella. Poikien isälle on iän myötä tullut hieman säkää, joten näillekin saattaa samalla lailla käydä ajan mittaan. Hinta 350+alv. Myynnissä myös 23. linjan ruskea, O+ hyvärakenteinen uuhikaritsa. Kysy siitä lisää.
Niilo FI000025603995 on syntynyt 23.2.2016, S/E 2/2. Painot 4,9 - 18 - 42,2kg. Päiväkasvu 230. Tämän päivän paino 49,3kg. 4kk arvostelu O+, O+, O+, lihasmillit 27 ja rasva 2,5. Suullinen arvostelu: kivekset ok. Tiivisrunkoinen. Villan pituus 7cm, kiharakaari 7, tasaisuus 4, tapuli 4, tiheys 3, kiilto 3. Indeksit 88, 111, 93, 97 ja 99.
Niko FI000025603993 on syntynyt 22.2.2016, S/E 2/1. Painot 4,1 - 18,3 - 45,4kg. Päiväkasvu 258. Tämän päivän paino 50,5kg. 4kk arvostelu O+, O+, O+, lihasmillit 26 ja rasva 3. Suullinen arvostelu: hampaat ja kivekset ok. Villan pituus 7cm, tiheys 3, kiilto 3, tapuli 3, tasaisuus 3, kiharakaari 8. Indeksit 94, 100, 97, 93 ja 94.
Lisätietoja Elina Hankala, 0407652146 tai elina.hankala@gmail.com



13.4.16

Maistuvat kiitokset

Maanantaina meillä vierailivat läheisen ryhmiksen lapset hoitajineen. Pienimmätkin karitsat ovat jo kuukauden ikäisiä, joten niitä sai ihan luvalla paijata, silitellä ja muutenkin ihmetellä lampolan menoa: mitä lampaat syövät, minkämoisia nimiä karitsoille annetaan ja mihin villat menevät? Tänään saimme jälkitoimituksena ryhmiksen lapsilta mahtavan kiitoskortin ja maistuvan lammasbostonin!


1.4.16

Lähiruokaa suurella sydämellä

Kaiken ei aina tarvitse olla suurta ja massiivista, meidän tavallisten tuottajien parhaalla taidollamme kasvattama kotimainen liha päätyy yhä useammin sitä arvostavien ravintoloiden ja ruokaketjujen pöytiin. Meistä yhteistyö Tampereen Laukontorilla sijaitsevan ravintola Wistub Alsacen kanssa on huikean ihanaa ja antoisaa. Tutustu 2016 kevään menuun ja ravintolaan lukemalla kohokohdat.fi:n artikkeli:

http://kohokohdat.fi/tampere/wistub-alsacen-keittiossa-kokataan-uutuuksia-pientuottajia-arvostaen/


6.1.16

Karitsabokseja alkutalven ruokapöytään

Karitsabokseja luullisella perusleikkuulla saatavilla noin viikolle 3. Tilaukset viikolla 2. Tavoitat puhelimella tai sähköpostilla, ks. yhteystiedot.

8.12.15

Karitsaa juhlapyhien herkkupöytään!

Meiltä saa karitsanlihaa joulunpyhien, välipäivien tai uuden vuoden juhlapöytään. Pakasteena on hyvin saatavilla parifilekyljyksiä, etuselkää kiekkoina, karitsan lihaisaa jauhelihaa, luullisia viuluja ja maksaa vaikka aivan erityisen pehmeään maksalaatikkoon! Soita / tekstaa Juhalle 050 303 8881 tai laita Facebook-viesti.

Pukinkonttiin on tarjolla tilan 100% villalankoja: väreinä valkoinen, ruskea, harmaa ja luonnonmusta.

Seuraava erä tuoretta karitsanlihaa saadaan tammikuussa. Varaa oma karitsaboksisi jo nyt!



5.10.15

Sadonkorjuuta ja syystöitä

Siellä ne ovat, luomuvehnät laarissa Valio-myrskyn edeltä. Viljelylajikkeena oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa Quarna ja olemme tyytyväisiä niin sadon määrään kuin laatuunkin. Navettakin on kesän mittavan remontin jälkeen vihdoin siinä mallissa, että saamme levitellä pahnoja ja alkaa ottaa lampaita sisälle. Vielä nautitaan muutamista hienoista syyspäivistä laitumelle vietyjen paalien turvin. Erään höytöläläisen luomuvalkosipulitilan perinnebiotoopin hoitajatkin on jo haettu kotiin. Pässit ovat olleet töissään jo hetken aikaa, ensi keväänä odotamme karitsoita linjoista 23, 34, 55 ja 65. Nyt on käytössä ruskeille uuhille ruskea pässi, mustille musta ja valkoisille linjoille valkoisten linjojen pässit. Mutta vielä työt jatkuvat ennen kuin talvi saa tulla, kuivikeolkia ajetaan kattojen alle sitä mukaa kun rahtimies saa niitä paalattua, aitoja täytyy purkaa ja niin sanotusti siivota vehkeitä talvikorjuun. Ai niin, härkäpapu vielä odottaa puimista. Hyvin on palkoja.


Quarna-luomuvehnää Helkakivenvainiolta 2015.


Heittolanlahti ja Heittolan kimppukylä syyskuun lopulla 2015.

Oikein ajoitettu ja hyvin tehty harvennus mahdollistaa metsän hyvän kasvun. Syyskuu 2015.

Tuorein tulokas Kankoonpeehtä on Täplä-Miina.




Perinnebiotoopin hoitajat valmiina lähtemään kotiin.
 



Puhtaita petivaatteita lampaille talveksi.

Isäntä Juho Fransin maatalouskalenterimerkintöjä lokakuun alkupuolelta 1915.